top of page

Visie Mycelium

Mycelium is een levendige plek waar je verbinding kunt ervaren.

Het biedt een breed scala aan sociale, kunstzinnige, ambachtelijke activiteiten evenals spirituele en zingevende bijeenkomsten. Het is een plek waar je graag naar toe gaat, een open en transparant platvorm dat wordt gecreëerd voor en door burgers. Waar men door ondernemerschap, zijn potentie in verbinding met mens en natuur, creatief talent, voor Zutphen e.o. aanbiedt.

20220505-DSC_3695-bewerkt.jpg

De nadruk ligt op samen een plek realiseren waarin eenieder zijn eigen talenten en eigenheid kan ontwikkelen en neerzetten. De kracht van samen is dat er kruisbestuiving plaatsvindt waardoor mensen elkaar inspireren, versterken en bekrachtigen. 


Mycelium is een ankerplaats waar iedereen terecht moet kunnen, ongeacht zijn/haar niveau, financiële situatie,

geaardheid, leeftijd of levensovertuiging. Mycelium is dus niet een elitaire club afgesloten van de samenleving. De plek is dus niet exclusief en geeft ruimte waar eenieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo mag groeien. Een plek waar geoefend, geëxperimenteerd, gespeeld als ook gebotst en waar falen en opnieuw beginnen tot de mogelijkheden behoren. We kijken over de eigen grenzen en pogen los van het eigen belang wat we mogelijk kunnen maken in de wereld van de ander. 


We dragen samen de verantwoordelijkheid, zijn solidair en streven naar een circulaire economie. We doen wat we kunnen om bij te dragen aan een leefbare wereld met oog op de menselijke maat.

bottom of page